Nieuwsitems:
  ‘Corporaties hielden toezicht derivaten tegen’

  aedes   

  Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) heeft al in 2003 gewaarschuwd voor complexe financiele producten, waaronder ook derivaten. Dat zegt CFV-directeur Jan van der Moolen woensdag in een interview met het Algemeen Dagblad.

  Volgens Van der Moolen lag er in 2003 al een rapport van het CFV over de gevaren van het speculeren. ‘Er waren toen al corporaties die gevaarlijke dingen deden met derivaten’, stelt de directeur in het AD.

  Corporaties hielden wetgeving tegen
   
  Volgens de directeur heeft het rapport niet tot strengere regels geleidt omdat er een zware lobby van de corporaties bij de politiek op gang kwam. ‘De corporaties vonden dat dit hun ‘ondernemersgedrag’ zou belemmeren. Maar het zijn helemaal geen bedrijven’ zegt de toezichthouder.
   
  Terug naar kerntaak
   
  Volgens Van der Moolen moeten corporaties zich bij hun kerntaak houden en zich niet mengen in risicovolle zaken zoals derivaten en het verbouwen van stoomschip de SS Rotterdam.

   
  bron AD  juni2012
  vestia
  Het Debacle van corporatie Vestia zorgt voor een felle discussie. februari 2012
            makelaar-gids.nl nieuws berichten      
  In de jaren negentig kwamen tal van semi-publieke instellingen op eigen benen te staan. Maar doordat de organisaties niet genoeg geld hadden om hun eigen bezit te onderhouden, werden ze in de armen van bankiers gedreven, schrijft onderzoeker Rodrigo Fernandez.
  Het debacle van woningcorporatie Vestia, dat zich gebrand heeft aan een beleggingsportefeuille van 10 miljard euro, heeft gezorgd voor een felle discussie in Nederland. Moeten publieke instellingen zoals woningcorporaties, ziekenhuizen, scholen en lagere overheden als provincies en gemeentes zich wel bezighouden met speculatieve activiteiten?
  printen  
  Meer corporaties zullen omvallen. Het Debacle van corporatie Vestia zorgt voor een felle discussie.


  Corporaties : artikel maart 2012
                  makelaar-gids.nl nieuws berichten Wekelijks overzicht van nieuwsberichten:

  Inschrijven voor de nieuwsbrief en volg ons via Twitter.


  :


  :