Nieuwsitems:
  VVD wil 24 miljard euro bezuinigen
  vvd

  De VVD wil de komende kabinetsperiode 24 miljard euro bezuinigen. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma 'Niet doorschuiven maar aanpakken'. De VVD blijft prioriteit geven aan het gezond maken van de overheidsfinanciŽn. Er moet onder meer 9 miljard worden bespaard op de sociale zekerheid en 7 miljard op de zorg. Verder wordt er vooral gesneden op de kosten van de overheid en op ontwikkelingssamenwerking. Mensen zullen meer moeten betalen voor het basispakket in de zorg. De VVD wil dat in 2017 de begroting weer in evenwicht is.
   
  Extra agenten


  Partijleider Rutte zei dat het bij de verkiezingen gaat om de keuze tussen pappen en nathouden of nu de noodzakelijke maatregelen nemen. De VVD kiest voor de tweede optie, want volgens de partij blijven daardoor essentiŽle voorzieningen overeind. De VVD wil ook 3 miljard extra investeren. Dat geld gaat onder meer naar extra agenten en meer wegen. Verder wordt er zo'n 5 miljard aan lastenverlichting voorgesteld. De partij benadrukt dat werken moet lonen en daarom wordt bijvoorbeeld de arbeidskorting in de belasting verhoogd.
   
  Hypotheekrente
  De partij wil starters op de huizenmarkt helpen. Die hoeven geen overdrachtsbelasting te betalen en ze mogen 35 jaar hypotheekrente aftrekken in plaats van 30 jaar. Verder houdt de partij vast aan de afspraak in het Vijfpartijenakkoord dat voor nieuwe gevallen alleen rente mag worden afgetrokken als de hypotheek wordt afgelost. Verder wil de VVD het integratiebeleid aanscherpen. Nederland moet volgens de liberalen veel meer een eigen strenger beleid voeren en als dat nodig is gezamenlijke Europese afspraken loslaten. Mensen die geen Nederlands spreken, krijgen geen uitkering.

  Zwaardere straffen
   In het programma worden verder onder meer zwaardere straffen voorgesteld aan mensen die herhaaldelijk strafbare feiten plegen. De VVD kondigde verder aan dat de partij af wil van de langstudeerboete voor studenten.
   


  Rudy Stroink is verbonden aan het Utrechtse TCN dat met een portefeuille van 2 miljard euro een van de grootste projectontwikkelaars is van Nederland. Column gepubliceerd op NVM
                  makelaar-gids.nl nieuws berichten Wekelijks overzicht van nieuwsberichten:

  Inschrijven voor de nieuwsbrief en volg ons via Twitter.


  :


  :