Nieuwsitems:
                  tweede huis

  Wetsvoorstel recreatiewoningen ingetrokken

  Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) heeft het wetsvoorstel met betrekking tot de onrechtmatige bewoning van recreatiewoningen ingetrokken. Het wetsvoorstel was in april 2010 ingediend, maar stuitte op veel kritiek van de Eerste Kamer.

  Het kabinet wil het beleid voor de bewoning van recreatiewoningen overlaten aan de gemeenten. Het wetsvoorstel Vergunning onrechtmatige bewoning wordt ingetrokken.


  makelaar-gids.nl nieuws berichten

  De Senaat besprak op 1 november het wetsvoorstel met Schultz van Haegen en toonde zich zeer kritisch over het voorstel.

  Slechts zes gemeenten waar onrechtmatige bewoning van recreatiewoningen voorkomt, hebben hiervoor geen beleid. Het totaal aantal gevallen is sinds 2003 afgenomen van 16.000 naar enkele honderden. De Senaat noemde daarom het voorstel, waarin problemen met illegale bewoning van vakantiehuisjes aan de kaak worden gesteld: 'Schieten met een kanon op een mug'.

  Of iemand permanent in een vakantiehuisje mag wonen, wil het kabinet voortaan overlaten aan gemeenten.

  Schultz van Haegen is hiervoor, omdat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft toegezegd dat lokale overheden zullen handelen in de geest van eerdere plannen om mensen te ontzien die voor 1 november 2003 al in een recreatiewoning woonden. Bron 27 januari 2012site van het ministerie  

  Volg de berichten via Twitter

  Volg ons via Facebook
  Terug naar het nieuws overzicht  :  twitter


  Volg ons via Facebook

  volg ons via Twitter

  :