Nomen est omen - een vervelende parallel.

Woningcorporaties hebben het momenteel moeilijk, de ene publicatie en openbaring na de andere. Gedragsverandering, een branche code en eerlijk zaken doen biedt zo mogelijk een oplossing.
  mugParallel: De Romeinen waren van mening dat iemands naam iets zei over zijn lot. Hoewel het geloof hierin tegenwoordig afgenomen is, wordt de uitdrukking nog wel gebruikt als men iemand ontmoet waarvan de naam iets te maken lijkt te hebben met het beroep dat iemand uitoefent. Ook het geven van een "goede naam" aan een kind wijst nog naar de oude opvatting.
  Nomen est omen is een Latijnse uitdrukking met de betekenis: de naam is een voorteken (omen).
  Aedes - mugZoeken via google 
  Wie er ooit heeft gezocht op de naam Aedes via beelden weet het antwoord! Een pijnlijk vergelijk tussen beelden...
  Met zoeken op google vind je op pagina 1 een beeldresultaat van 8 fotos van een mug en 3 keer het logo van de woningcorporatie.

  Naamkeuze, positioneren en gedragscode.
  De marketeers achter de naam Aedes moeten zich nog maar eens krabben voordat ze deze naamgeving kunnen motiveren....

  aedesOver Aedes
  Woningcorporaties zetten zich in om betaalbaar en goed wonen mogelijk te maken. Woningcorporaties zorgen er voor dat ruim 2,4 miljoen huishoudens in Nederland goed wonen.
  Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Aedes heeft 424 leden en geassocieerde leden.  De werkgeversvereniging van de corporatiebranche waarin ruim 28.000 werknemers dagelijks werken aan goed, betaalbaar en duurzaam wonen.
  mugOver Aedes
  Aedes is een geslacht uit de familie van de steekmuggen. De verschillende soorten van het geslacht Aedes komen voor in tropische en subtropische regios. De naam Aedes is afgeleid van het Griekse aēdēs, wat vrij vertaald 'vervelend' of  'huiveringwekkend' betekent.  bron wikipedia 
   
  Dit is zomaar een parallel die we per toeval tegenkomen en graag willen delen...

  De corporaties hebben alle schijn momenteel tegen. Toch is de maatschappelijke functie van de corporaties van groot belang en met name in handen van goedwillende bestuurders.
  Een nieuwe code voor de corporatie branche:
  De meeste corporaties onderschrijven de nieuwe opgestelde sectorcodes. Maar niet duidelijk is hoeveel corporaties daadwerkelijk conform deze codes handelen’, zo constateren de negen in hun motie. De groep werkt nu in overleg met Aedes voorstellen uit voor het najaarscongres.

  Tijd voor vernieuwing, transparantie en openheid van zaken. Goed ondernemerschap en passen op de winkel wordt verwacht door alle belanghebbenden.
   


  Aanvulling en reacties zijn welkom per email en twitter.
  bron wikipedia, makelaar-gids.nl
   
  corporatiesEerdere publicaties
  - 21 juni2012 publicatie
  - 26 juni publicatie
  vestia
  Het Debacle van corporatie Vestia zorgt voor een felle discussie. februari 2012
            makelaar-gids.nl nieuws berichten      
  In de jaren negentig kwamen tal van semi-publieke instellingen op eigen benen te staan. Maar doordat de organisaties niet genoeg geld hadden om hun eigen bezit te onderhouden, werden ze in de armen van bankiers gedreven, schrijft onderzoeker Rodrigo Fernandez.
  Het debacle van woningcorporatie Vestia, dat zich gebrand heeft aan een beleggingsportefeuille van 10 miljard euro, heeft gezorgd voor een felle discussie in Nederland. Moeten publieke instellingen zoals woningcorporaties, ziekenhuizen, scholen en lagere overheden als provincies en gemeentes zich wel bezighouden met speculatieve activiteiten?
  printen  
  Meer corporaties zullen omvallen. Het Debacle van corporatie Vestia zorgt voor een felle discussie.


  Corporaties : artikel maart 2012
                  makelaar-gids.nl nieuws berichten Wekelijks overzicht van nieuwsberichten:

  Inschrijven voor de nieuwsbrief en volg ons via Twitter.


  :  twitter


  Volg ons via Facebook

  volg ons via Twitter  :


   

  :